Новорічне поєднання міцного алкоголю, важких салатів, смаженого, копченого та газованих напоїв – це стрес і для здорового організму, не кажучи вже про навантаження для тих, хто має проблеми із системою травлення. Ті, хто хоча б раз лікував гастрит, захворювання жовчного міхура, підшлункової залози, не повинні забувати рекомендації лікаря і не надто налягати на святкову їжу.
Наслідки переїдання, як правило, люди починаються відчувати наступного дня, надмірне вживання їжі посилює руйнівну дію міцних напоїв на організм.
Не починайте гуляння з алкоголю. По-перше, алкоголь стимулює апетит, по-друге – він калорійний. Почніть зі свіжих овочів – вони низько калорійні і здатні наситити.
Не змішуйте види алкогольних напоїв. Не можна змішувати виноградний алкоголь (коньяк, вина) із зерновими (горілка, віскі) або тростинними (ром, текіла). Намагайтеся пити щось одне протягом усього застілля. Краще, якщо це буде сухе вино. Не міняйте градус алкоголю, якщо п’єте напій високого градуса, не знижуйте його. В іншому випадку виразність отруєння на ранок буде значно вищою.
Використовуйте вибірковий підхід до закусок – покладіть у тарілку пару порцій тих страв, які дійсно хочете з’їсти, а не накладайте все поспіль. Так, це нелегко, але можливо.
При виборі страв уникайте майонезу та великої кількості інгредієнтів. Додайте більше свіжих овочів та страв з м’яса або риби, приготовлених максимально просто. Замініть звичні калорійні салати новими, кориснішими та дієтичними. Зрештою, Новий рік – це чудова нагода ввести здорове харчування у свій раціон.
Проводьте святкову ніч активно, необхідно чергувати гуляння з виходами на вулицю, танцями.
Після новорічної ночі не треба доїдати салати, м’ясо та іншу важку їжу. Шлунку необхідне розвантаження. Відмінний варіант сніданку 1 січня – це вівсянка на молоці, свіжі овочі та омлет.Дотримуйтесь помірності як у їжі, так і в питві – і тоді свята принесуть вам і вашому здоров’ю тільки користь!