Ви зараз переглядаєте Робочий візит міського голови Буряка В.В.   до КНП «Міська лікарня№9» ЗМР

Робочий візит міського голови Буряка В.В. до КНП «Міська лікарня№9» ЗМР

  • Категорія запису:Новини

КНП «Міська лікарня № 9» ЗМР є однією з потужніших опорних багатопрофільних лікарень по обсягу надання медичної допомоги не тільки в місті, а і в області, обслуговує територіально близько 200 тис. мешканців Дніпровського та Хортицького районів м. Запоріжжя та надає екстрену медичну допомогу дитячому та дорослому населенню, в тому числі інших районів міста і області. В лікарні розгорнуто 600 стаціонарних ліжок, з них 345 – хірургічного профілю, 255 терапевтичного профілю. Стаціонарну допомогу отримують щорічно понад 16 тис. хворих. У відділеннях хірургічного профілю щороку проводяться близько 8 тис. оперативних втручань. У закладі працюють 240 лікарів, 448 осіб медичних сестер. Щорічно до приймального відділення стаціонару звертається до 21 тис. пацієнтів. 

2020 році в Україні розпочато впровадження та реалізацію національного проєкту «Велике будівництво» одним із заходів якого є проєкт EMERGENCY 2020, яким передбачено створення потужних відділень невідкладної допомоги в опорних лікарнях, в ході чого заплановано проведення реконструкції приймальних відділень та оснащення їх сучасним діагностичним обладнанням. В місті Запоріжжі визначено 2 опорні лікарні, які включені до реалізації цього проєкту, а саме: КНП «Міська лікарня №9» ЗМР та КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» ЗМР.

Із державного бюджету на реалізацію проєкту з реконструкції приймального відділення КНП «Міська лікарня №9» ЗМР виділено 9,1 млн. грн.

На співфінансування з місцевого бюджету для реалізації проєкту у лікарні виділено 730,973 тис.грн. для виконання робіт з виготовлення проєктно-кошторисної документації ТОВ «Будсервіс» відповідно до вимог бренд-буку проєкту, розробленому Міністерством охорони здоров’я України. Загальна площа реконструкції складає 1838,59 м2. Кошторисна вартість – 28,86 млн.грн.